יחסי אישות

שאלה:

שלום הרב אשמח לדעת מהם השלבים השונים בכל חודש בענייני נידה בין בעל ואישה ידוע לי שיש תקופה שבה לאחר שהאישה רואה דם מהנרתיק היא טמאה ולה ולגבר אסור לגעת אחד בשני ולקיים יחסים ולטחר הטהרה היא טובלת והם מותרים במכה ואני יודע שיש גם תקופה לפני הדם שאסור מחשש שמא דם יתחיל אך האם זה הכל?

תשובה:

זה הכל, אבל יש בזה הרבה פרטים הלכתיים… כמו כן יש מושג שנקרא "כתמים", כלומר אם אשה בימי טהרתה פתאום רואה דם על בגד לבן בגודל של 19 מ"מ ויותר, היא גם נאסרת, למרות שזה לא דימום ממש. אבל זה רק על בגד לבן ובגודל הנ"ל.

את כל הנושא, מה הם ימי הפרישה שמא תראה, ואיך נטהרים וכו', יש ללמוד היטב.

בהצלחה