האם לספר שאחי לא מחוסן נגד קורונה?

שאלה:

שלום רב,
אני מארגנת שיעור תורה מיוחד עם דמות חשובה שקשה עד בלתי אפשרי להשיגה, בבית של דודה שלי. זה נעשה אצל דודה שלי משום שאני עושה את זה בשבילה אחרי אירוע פיזי קשה שהיא עברה, והמטרה שלי היא להחזיר אותה בתשובה.
היא עושה את זה במתכונת מצומצמת של מוזמנים שהיא תחליט כי היא בקבוצת סיכון והקורונה משתוללת. השאלה היא אם עליי לוודא מולה שהיא יודעת שאחי וארוסתו שניהם לא מחוסנים או שלא? כי אז ייתכן שהיא לא תסכים שהם יגיעו, ואז הם לא יזכו לקבל את אותו חיזוק רוחני שהם אולי היו מקבלים משיעור מיוחד שכזה (ובהחלט הם זקוקים להתחזקות). מצד שני, אני לא יכולה לקחת אחריות כזו על עצמי. ולכן רציתי לבדוק מול דעת תורה מה הדבר הנכון לעשות, עם כל ההשלכות לכאן ולכאן.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם היא שואלת ומבקשת שזה יהיה במתכונת של תו ירקו וכדומה, אסור בשום אופן לשנות מדעתה, אבל אם היא עצמה אינה טורחת לברר ואינה מוטרדת מכך, אינני חושב שזה תפקידך, באופן כללי אין איסור על התכנסות בבית פרטי כרגע על פי כללי משרד הבריאות. כן תבקשי שיקפידו על סמכות וריחוק.

בהצלחה