שעטנז

שאלה:

ערב טוב!
רשימת הבגדים החייבים והפטורים מבדיקת שעטנז

1) חולצה שעשויה 95% מלנצינג מודל (lenzing modal מוֹדָל הוא סיב המיוצר מתאית עץ האשור ומשמש בתעשיית הטקסטיל.)
האם זה בסדר או שכדאי לקחת לפחות אחד לבדיקה?
השאר זה 5% ספנדקס

2) מה לגבי מעיל עור אופנוענים 100% פוליאוריתן?

3) לגבי ז'קטים, אם הבנתי נכון, גם אם זה מהחומרים שמותרים (כותנה, ספנדקס, פלויאסטר) צריך עדיין לבדוק?

תשובה:

בשני המקרים הראשונים לא נשמע שצריך לבדוק, במקרה השלישי, כיון שיש ביטנה וכריות שעשויים משיירי בדים, המחמיר לבדוק תבוא עליו ברכה. עיקר חובת הבדיקה היא בבגד שמכיל צמר או פשתן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלו' לרב,
    ניתן בכלל לסמוך על תוויות הבגדים השונים בהן כתובים החומרים שמהן עשוי הבגד, כאשר אני רואה או יודע שהיצרן אינו יהודי שומר תורה ומצוות? (מן הסתמא רוב הבגדים הם כאלה).

  2. תודה רבה. במקביל עוד עברתי כל כמה מתשובות הרב בנושא פה באתר ובתשובה מי"א תשרי שבה הרב עונה לשואל הבנתי שתוויות הבגדים לא מתיחסות לחוטי תפירה של צמר או פשתן במידה וישנם בבגד, זה אומר שאם כן יש בבגד הם מתבטלים ברוב ואין בעיה? האם הבנתי נכון?

  3. זה לא בטל, אבל לא צריך לחשוש שזה קיים – גם צמר וגם פשתן… בכלל לחוטי תפירה לא משתמשים כל כך בצמר שהוא חלש.