מוזיקה בשנת אבל על אב

שאלה:

אני רווקה עובדת מהבית ותמיד הייתי שומעת כל היום מוזיקה ברקע כדי לעבוד במוטיבציה ולהפיג את הבדידות. אני רוב הזמן לבד ולפעמים גם שבועות אין לי למה לצאת מהבית.
בזמן האחרון, לא תמיד אבל יש רגעים שאני מרגישה שאני עומדת לשקוע לדיכאון בלי מוזיקה שתעודד אותי, וגם העבודה על המחשב נמרחת ונהיית לא יעילה.
אני יכולה לסחוב ככה עד סוף השנה אבל חשבתי אולי יש בזה נזק וכדאי לשאול אם מותר לשמוע שירים במצב זה.

תשובה:

שלום וברכה

אם את חיה בבדידות, ואת מרגישה שהדבר משפיע עליך לא טוב נפשית, יש להקל ולסמוך על דעת שו"ת דבר יהושע ועוד שסברו שאין איסור בשמיעת מוזיקה בשנת אבל, אף שהמנהג אינו כדבריהם, מה גם שזה לא מוזיקה להנאה אלא לצורך בריאות, ויש להקל בזה.

בשורות טובות.