חתונה בשנת אבל

שאלה:

עומדת להתחתן עוד 3 חודשים לאחר 7 שנים של זוגיות, סבי נפטר השבוע ואבא שלי והאחים לוחצים ואומרים שאני צריכה לדחות את החתונה מה עלי לעשות? חיכיתי לזה כל כך הרבה שנים ולא רוצה לצער את אבא שלי

תשובה:

אין כל סיבה לדחות את החתונה. אביך יכול להשתתף בחתונה רגיל לגמרי, וגם הדודים יכולים להשתתף במעט הגבלות, שישמשו קצת כמלצרים וכדומה, כך שאינני מבין מה הם בעצם רוצים, אין כל בעיה לקיים חתונה בשנת אבל. אדרבה, יש להתחתן כמה שיותר מהר, חיים של זוגיות מחוץ למסגרת נישואין אסורים בתכלית, אסור להתייחד יחד ובודאי שלא לקיים יחסים, לכן נישואין מהירים ושמירת טהרת המשפחה זה הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות לעילוי נשמת הסב זכרונו לברכה.

בשורות טובות והרבה מזל טוב.