ביטול בית המדרש בפטירת הרב

שאלה:

שלום לרבנים מרן בסי שמד סע יח ביו"ד כתב חכם שמת בית מדרשו בטל האם ככה למעשה שלמשל רה"י נפטר שהתלמידים לא ילמדו בישיבה? תודה רבה

תשובה:

זה היה נהוג בזמנם, שכל הלימוד היה מפי החכם והוא היה רבם המובהק, לא היו ספרדים וכל תורתם הימנו. בזמנינו היום ראש הישיבה יש לו תפקיד בהעמדת התלמידים וחינוכם, אבל הם מתעצבים על ידי הרבה רבנים וגם מתוך לימוד עצמי בספרים, השהות שלהם בישיבה מוגבלת, ולא כולם מרגישים ממש תלמידים במלוא מובן המילה. לכן דין אינו שייך ואינו נהוג בזמנינו.

בשורות טובות.