תוסף מזון כשרות

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,
יש תוסף מזון של חברה מסוימת בטבליות , התוסף מיוצר בארה"ב ואין עליו כשרות .
מדובר בתוסף טריפטופן שמעלה בגוף את רמות הורמון הסרוטונין – דבר שאמור לעזור למתחים, חרדות והפרעות נלוות ובין היתר ocd .
העניין הוא שעל המוצר כתוב שמכיל ג'לטין בקר ( כפי שכתבתי ללא כשרות )
ועם זאת אינו מכיל חלב – כך שאין הנאה מתערובת בשר וחלב שאסורה בהנאה בעצם יצירת הטבליות .
אדם שמשתדל להקפיד על כשרות מהודרת ומעוניין להשתמש בתוסף הנ"ל ולהגדיל את רמות הסרוטונין , האם יכול לסמוך על כך שאין הנאת החך מדבר האסור ויש רק בליעה של הטבליה ?
תודה לכבוד הרב וכל הברכות

תשובה:

שלום רב,

אם ניתן להחשיב את המוצר כמוצר רפואי שעוזר, הרי אפשר להקל

הרב עזרא לוינגר

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה ,
    אציין שנחשפתי למוצר מתוך כתבות או פרסומים של החברה המשווקת ולא בהמלצת או הוראת רופאת המשפחה .
    האם עצם ההשתדלות או לנסות את המוצר בציפייה לתוצאות טובות ומועילות בעז"ה ולא בהוראת רופא זה גם בגדר מה שכתב כבודו "להחשיב את המוצר כמוצר רפואי שעוזר " -העניין הוא שאני רוצה לנסות את המוצר מצד ההשתדלות ושהשם הטוב יעזור …