כשרות

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב ,אני בחור מבוגר כבר לא בישיבה ,עובד כיום אבל חשוב לי לשמור כשרות ,עכשיו כרווק מבוגר אחד הדברים שנותנים לי פינוק רגשי וכוח זה לאכול במסעדה טובה ,עכשיו אני כל פעם נכנס לוויכוח עם עצמי מן הצד הראשון אני אומר על הכשר רבנות שלכאורה גם מהדרין יש בזה הרבה בעיות ואנשים נמנעים ,מצד שני כמעט ואין מסעדות במקומות מענינים ויפים שהם לא רבנות,מכיון שהבדצים מתנגד למסעדות ,אבל מצד שני אני חושב שהתורה לא ניתנה למלאכי השרת ולכן עם זה הפינוק הרגשי אז אולי כן מותר בחלבי ולא בבשרי.

חשוב לי להדגיש שהשאלה שלי היא לאדם לכתחילה אלא במצב רגשי לא פשוט שזה השחרור על מה נכון לאסור ומה יהיה מותר מה צריך להקפיד תמיד ומה אסור,עכשיו את האמת שיגידו הכל אסור זה רק מקשה כאילו לקבל את האפילו שקצת מותר.
בתודה מראש וחנוכה שמח

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לברר אצל מומחה כשרות באיזו מסעדה אפשר לאכול, תכתוב את איזור מגוריך ונשתדל לסייע לך במציאות גורם מתאים שיודע להשיב.

בשורות טובות.