טבילת כלים – מסחטת פירות

שאלה:

שלום רב,
רציתי לברר בנוגע למסחטת פירות שיש מנגנון שמוריד כיפה מנירוסטה על הפרי מלמעלה וסוחט אותו לכלי שלמטה, האם צריך להטביל את כל המנגנון בשביל הכיפה מנירוסטה שלוחצת על הקליפה של הפרי, (לא ניתן לפרק את הכיפה).
תודה רבה.

תשובה:

בכל הכלים המורכבים הכלל הוא שטובלות את הכלי כולו, למרות שחלקו מחומר שאינו חייב טבילה.

חנוכה שמח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכלי שלמטה שעליו מונח הפנים של הפרי וכן הכוס שמקבלת את המיץ כן מתפרק, השאלה האם מספיק להטביל את זה, או שצריך גם את הכיפה שיורדת מלמעלה על הקליפה של הפרי?
    תודה רבה.