השקיית עציץ בשמיטה

שאלה:

בוקר טוב,
יש לי בבית עציץ סחלבים שדורש השקיה אחת לשבוע, האם מותר לי להשקות אותו כרגיל בשמיטה?
או שיש דין ודרך מיוחדת להשקותו?
תודה מראש ובברכה!

תשובה:

אם העציץ הוא לא נקוב, כלומר יש לו תחתית סגורה שגם כל העלים נמצאים רק כנגדה, מותר להשקות רגיל. אם העלים יוצאים החוצה, אז זה תלוי במחלוקת איך מתייחסים לריצפה מרוצפת האם זה נחשב אינו נקוב או לא ויש מחלקים בין קומה גבוהה לקומת קרקע. ראוי להדר ולישם תחתית כנ"ל ואז אפשר להשקות רגיל, אם אין, משקים רק את המינימום הנדרש שלא ימות הצמח. כמובן שאם העציץ תחת כיפת השמים בכל מקרה אין להשקותו אלא במינימום הנ"ל.