לתרומות לחץ כאן

הדלקת נרות חנוכה בעבודה או בבית מאוחר?

שאלה:

שלום, אני עובד בעיר אחרת ונמצא בדירה שאני שוכר לצורך העבודה בזמן צה"כ בזמן הדלקת הנרות של חנוכה. לפעמים אני גם נשאר ללון בדירה לצורך העבודה. בערב אני חוזר למשפחתי לדירה אחרת ובעיר אחרת סביבות 8 בערב. איפה אני צריך להדליק עם הברכה בדירה שאני עובד, ואז אשתי והילדים ידליקו בבית או שאני אדליק בדירה שאני עובד בלי ברכה וכאשר אחזור הביתה אדליק בברכה אף שזה יותר מחצי שעה אחרי צה"כ? האם ילדים שלי יכולים להדליק לפנ"כ כדי לקיים את המצווה בזמנה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהדירה אותה אתה שוכר ככלל אתה נמצא שם רק כמקום עבודה, גם אם כשיש לחץ גדול אתה ישן שם, כיון שזה לא הסטנדרט זה לא מקום ההדלקה שלך, תדליק כשתחזור הביתה בערב, או שאשתך תדליק את הנרות במקומך בבית ותשמע בסמיכות למקום העבודה את הברכות ממישהו אחר. ילדיך [במידה ואתם אשכנזים שכל אחד מהבנים מדליק], יכולים להדליק בבית בזמן, ואתה תכוון שלא לצאת בהדלקתם.

מקורות:

יש שכתבו שאדם שנמצא כל שעות היום בחנותו ואוכל שם את ארוחותיו יכול להדליק שם נר חנוכה, ולפי הדין שמקום אכילה עיקר וזה הוא ביתו לארוחות היום. אבל זה דוקא אם אוכל שם באופן קבוע ולא בדרך ארעי, ורק כאשר החנות היא שלו, ולא כשהוא פועל שכיר שם, וגם בזה סבר הגרש”ז אויערבך שאינו רשאי להדליק, ראה ס’ נר איש וביתו סי’ ה הערה כו, ולכן אין לעשות זאת ויש בזה ברכה לבטלה. אלא ידליק בביתו כשחוזר מהעבודה, או אם אשתו בבית, תדליק היא בזמן ויצא הוא ידי חובה בהדלקתה, וראוי שישמע את הברכות בסביבת מקום העבודה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל