העברת שתיל בשנת השמיטה

שאלה:

שלום הרב,
אני בן 10 ורציתי לשאול, אני מבין בשמיטה ויש לי גינה עצומה עם הרבה עצים וירקות יש לי גם קנה סוכר ופעם אחת שהלכתי אליו ראיתי שיש שם גרעין אבוקדו שנבט והוא ממש גדול אז אני חושב שהוא יזיק לקנה סוכר וגם זה לא יפה אז השאלה היא האם מותר ל להוציא את הצמח עם האדמה(שלא ימות) ולהכניס את הזרע לעציץ גדול ולהשים בתוך הבית (במקום שמותר להשים עציצים כמו חממה)
הילל

תשובה:

שלום ידידי הצעיר!

לענין שמיטה גם העברת שתילים עם גוש אדמה סביבם נחשב איסור נטיעה ואסור, כך מבואר בס' משפטי ארץ עמ' 31 הערה 5 על פי דעת החזון איש.

בהצלחה