עציצים בשמיטה

שאלה:

שלום וברכה,
שתי שאלות בבקשה:
א. יש לנו אדניות נקובות (עם כלי מתחת) בחצר, מונחות על אבנים משתלבות, חלק מהפרחים הם חד עונתיים ונבלו לחלוטין, האם מותר לי להוציא אותם? הם פוגמים ביופי של האדנית.
ב. לגבי עציץ בתוך הבית, הוא נקוב עם צלחת מתחת, חלק מהעלים שלו כמושים בחלקם, כך שיש להם חלקים חומים ויבשים האם מותר לגזום אותם?
תודה רבה
אורי אהרן

תשובה:

לגבי העציץ שבתוך הבית יש להקל, אחר שמן הסתם נחשב שאינו נקוב, ומדובר במלאכה דרבנן, אבל בחצר אסור.