פרחים בשמיטה

שאלה:

1. הייתי בחתונה . היו שם פרחים חיים. ולא ידוע לי האם היה הכשר לפרחים. האם מותר לקחת הביתה מבחינת שמיטה ?
[גם כעת בחודש כסלו יש כבר שמיטה בזה ?]

2. מה ההנהגה בבית ? האם מותר להכניס לתוך עציץ עם מים ?

3. כשזה מגיע בתוך מבחנה שיש בה כבר מים, האם מותר להשאיר זאת בבית ?

תשובה:

שלום וברכה

פרחים שאין בהם ריח, או לא מיועדים לריח אלא לנוי, אין בהם קדושת שביעית, אלא שאנחנו לא קונים אותם כדי שלא לתמוך באנשים שעושים עבודות קרקע בשמיטה באיסור. כאן שלא קנית, אלא לקחת מהחתונה אין חשש.

מותר לשים אותם באגרטל מים בתוך הבית.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שבוע טוב,
    1. לכאורה בפרחים יש חשש נעבד בשביעית הנאסר לדעת חלק מהראשונים שהוא שונה מדין מסייע לעוברי עבירה.
    2. אפשרי גם שהפרחים נטעו בשביעית וכאן יש סיבה נוספת לאסור.
    3. גם אם נגיד שהאיסור הוא מצד מסייע לעוברי עבירה יש לדון שאם נאסר הדבר לראשון מצד מסייע לעבירה, לא הותר הדבר לאדם אחר.

  2. אין ספק ששמור ונעבד זו סיבה מספיקה לחומרא, כי אף שהעיקר להלכה כדעת הסוברים שאינו נאסר בהנאה כדברי החזון איש בענין זה, אין להקל אלא בשעת הדחק, אחר שלכמה ראשונים הדבר אסור.

  3. בוקר טוב,
    יש רק להעיר שאין דין שמור בפרחים הואיל והמקובל הוא שכיון שעומדים לנוי אין בהם קדושת שביעית ולכן אין חובת הפקרה נוהגת בהם.