לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום רב קו ואפליקציה

שאלה:

רב קו – אפליקציה,
מקרים שהיו למעשה בצאת יום כיפור:
בעליה לאוטובוס הנהג אומר לאדם שלפני מכשיר הרב קו לא עובד פשוט תיכנס. השאלות: א. האם עלי לשלם באפליקציה (שכן עובד)? ב. אם תכננתי מלכתחילה לשלם באפליקציה האם עלי לשלם?

מקרה שני מירושלים:
הרכב הקלה אינה מתממשקת עם האפליקציות השונות לתשלום בתחבורה ציבורית. כנראה הדבר כרוך בפוליטיקה ודברים נוספים שכן זה מכביד על הצרכן תשלום נוסף מיותר שלא נגבה בשום מקום בארץ. למשל ניקוב (כרטוס) מכסה נסיעה של 90 דקות ולא משנה כמה אוטובוסים תיקח. ואילו אם תעלה על רכבת קלה ואטובוס אפילו בתוך 5 דקות תחויב לשלם פעמיים.

א. האם אין פה דין דחמסנותא?
ב. עליתי ללא רב קו, רק עם אפליקציה. האם עלי לשלם לאחר מכן (לקנות כרטיס נסיעה ולזרוק לפח)?
ג. הגעתי לתחנה וניסיתי לקנות כרטיס ללא הצלחה (האשראי לא עבד במכשיר) האם אני פטור או עלי לנסות שוב ביום אחר?

והיינו נקיים מ-ה' ומישראל
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

1. אם אתה יכול לשלם באפליקציה עליך לשלם באפליקציה למרות שהמכשיר תיקוף לא עובד. הפטור חל רק על מי שאין לו אפשרות לשלם.

2. עליך לשלם לפי הכללים שהם קבעו, ואם הרכבת לא מקבלים תשלום באפליקציה של החברות נסיעה עליך לשלם מחיר כפול.

3. אם לא הצלחת לשלם עליך לנסות ביום אחר שוב.

בהצלחה.