שוכר שהשאיר דירה לקויה/ תשלום חנייה

שאלה:

שלום הרב שאלה בדיני השבת גזילה
אני פעם שכרתי דירה
ובעל הדירה הוא זקן שגר בבני ברק והדירה הייתה באופקים
ושיצאתי מהדירה היו כמה קירות מקושקשים שהילדים שלי קישקשו
ואולי עוד כמה היזקים קטנים מסתמא
ולא תיקנתי ולא צבעתי
ובעל הדירה לא דיבר איתי על זה שום דבר
רק השוכר שבא אחריי רצה שאני יתקן את זה ולא תיקנתי כמו שצריך.
עבר כבר למעלה משנה וחצי.
השאלה היא כך האם אני חייב לעורר את העניין הזה מחדש או שאפשר לומר שבעל הבית כנראה מחל לי על זה ואני פטור מכל העניין?
שאלה 2 : פעם חניתי בחניית רמי לוי גבעת שאול בלי לשלם ולא חניתי לצורך קניות ברמי לוי אלא בשביל ללכת לחנות בקרבת מקום
השאלה היא האם אמרינן בחנייה "זה נהנה וזה אינו חסר" ובפרט שהמחסומים היו פתוחים אז יכול להיות שהמכונת תשלום לא עבדה באותו זמן.( אני זוכר שכתוב על השלט אין לחנות אם לא לצורך קניות במתחם).
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

1. העובדה שהמשכיר שתק לא מהווה מחילה, ולכן יש להודיע למשכיר על העבר ולתאם איתו איך לתקן את הנעשה.

2. אם דורשים תשלום חנייה לאנשים שלא רוכשים ברמי לוי, יש לחזור ולשלם על החנייה. אם לא דורשים תשלום לזרים, אלא שאוסרים לזרים להיכנס, אין חובת תשלומים, למרות שלכתחילה היה אסור לחנות אבל אם חנה בדיעבד אין צורך לשלם.

בהצלחה.