נטילת ידים במי קרח

שאלה:

ערב טוב.
האם מים שהוקפאו ונעשה מהם קרח נחשבים מים שנעשתה בהם מלאכה ואסור ליטול בהם ידים?
בברכה רבה

תשובה:

עצם מה שקפא והפשיר ודאי אינו סיבה לפסול, הפוסקים דנו במים שקפאו ושימשו לצינון מאכל ואחר כך הפשירו, אם פנים חדשות באו לכאן ומותר מעתה ליטול בהם ידים, או שכיון שבשעה שהיו קרח נעשתה בהם מלאכה נפסלו לעולם, ראה פסקי תשובות סי' קס הערה 22 שהביא רשימת פוסקים שהכשירו מים אלו רק בשעת הדחק כשאין אחרים ודנו אם ניתן לברך על נטילה זו.