מתנה לגוי

שאלה:

שלום.
אם בעבודה שלי מועסקים גויים, והצוות היהודי אוסף כסף למתנה לגוי לכבוד מאורע כלשהו, כמובן שמלכתחילה אסור לי לקנות מתנה לגוי, אך יכול להיווצר מצב לא נעים אם אתנגד להשתתף בהוצאות המתנה. כיצד עליי לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש מצב של אי נעימות ונימוס מחייב, נמצא שהנתינה היא עבורך, לקבלת רווח או מניעת סוג של נזק, ולא לטובת הגוי – ומותר. מטעם זה אגב מותר לתת מתנה לפועל גוי כדי שיעבוד טוב יותר וכדומה.

שנה טובה.