דמי תיווך כשעבר תקופת הבלעדיות

שאלה:

היה לי חוזה ל 3 חודשים עם מתווך דירות. לאחר מכן פירסמתי את הבית ללא תיווך. לאחר כ 5 חודשים פנה אלי הקונה דרך הפרסום שלי . המתווך טוען שהוא הראה לו את הבית במסגרת ההתחייבות אבל בפועל לא התבצעה העסקה . לפנים משורת הדין שילמתי 1% למתווך ועכשיו הוא דורש עוד 1% . האם עלי לשלם לו?

תשובה:

שלום וברכה,

המתווך צריך להוכיח שאכן הוא הביא את הלקוח והראה את הלקוח. אם אכן יוכיח שהוא הבא את הלקו והראה לו את הדירה ולא השתנו שינויים מהותיים יש לשלם לו כפי המקובל באזורכם. אם לא יוכיח זאת או שהשתנו נתונים, כגון שהמחיר השתנה בהרבה, אין צורך לשלם לו דמי תיווך כלל.

בהצלחה.