גידול צמחי מים בשמיטה

שאלה:

שלום וברכה
יש לי בבית אקווריום עם צמחי מים:
1. האם אוכל לדשן במהלך השנה?
2. האם אפשר לשתול ייחורים מתוך האקווריום ע"מ לעבות את הצמחייה?
3. מה בנוגע לקנייתמכירת צמחים חדשים?

תשובה:

גידולי מים ללא עפר כלל אין בזה דיני שביעית, ומותר.

מקורות:

ס' השמיטה לרב טיקוצינסקי ח"ב עמ' קד, הל' שביעית להר"י זלבר מחבר שו"ת אז נדברו ח"א עמ' כה בשם החזון איש, והובאו בשו"ת יחוה דעת ח"ו סי' יב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אתה מדבר על גידול בבית ואני מדבר על גידולי מים, זה נושא אחר. ואגב, בנושא הגידולי מים יש עדויות בדעת החזון איש שנחשב כמו עפר, כך שמעתי בחוה"מ האחרון מהגר"י אפרתי, ולדבריו נוהגת קדושת שביעית בגידולים אלו. אבל אינני יודע מה המקור.