תשלום על תוכן שנעשה גם בשבת

שאלה:

איזה בחור מעלה תכני וידאו ליוטיוב שאני מאד אוהב ואני רוצה לתמוך בו כספית על כל ההשקעה שהוא טורח. הבעיה שיוצא לו לפעמים לעבוד על זה ביום שבת קודש. אף אחד לא מקציב לו זמן ואומר לו מתי להעלות אלא הוא מרצונו החופשי מעלה את התכנים וזה יוצא שהוא מחלל שבת עבור זה מידי פעם. האם מותר לי לתמוך בו כספית? האם יש איזושהי אפשרות כלשהי למשל התניה של תנאי וכד' שכן יהיה מותר לי לתמוך בו במידה והתשובה הכללית היא שאסור לי.

תשובה:

נראה לי שיותר טוב לתמוך במי שמעלה תכנים יהודיים מחזקים שמועילים לאנשים לחזק את יהדותם. יש מספיק מקומות טובים כאלו לתרום ולסייע, ובזה אתה יודע שאתה עושה את רצון אבינו שבשמים.

תצליח.