מתי הנחת תפילין בתשעה באב תשפ"א?

שאלה:

שלום רב כבוד הרב,רציתי לדעת מתי מניחים תפילין השנה בתשעה באב ?

תשובה:

שלום רב,

בתשעה באב מניחים תפילין רק במנחה. בשחרית לא מניחים תפילין, על פי הפסוק באיכה: השליך משמים ארץ תפארת ישראל שזה התפילין.

ראה שו"ע סי' תקנה סעי' א'. אמנם מנהג ירושלים אצל הספרדים היה להניח תפילין וכן הורה הגר"ע יוסף, תברר אצלך בקהילה כיצד נוהגים. ובכל מקרה עד כמה שלא הנחת בשחרית תניח במנחה.