כיבוס בתשעת הימים

שאלה:

בחול המועד אם יש כתם על בגד מותר לנקות נקודתית את הכתם אם הבגד יהרס עקב כך שנחכה עד אחרי החג.
(כמדומני שזו ההלכה?)

שאלתי היא האם בתשעת הימים הדין יותר קל ובכה"ג מותר פשוט לכבס במכונה כרגיל, למרות שרוב הבגד נקי ומדובר רק על כתם נקודתי? שהרי כתם נקודתי מותר לקנות אף אם אינו דבר האבד בתקופה זו

תשובה:

בודאי אסור לכבס את כל הבגד, הרי שי איסור כיבוס בימים אלו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי מה שאני יודע ,מותר לנקות כתם בחול המועד גם אם הוא לא יהרוס את הבגד. עכשיו אני מבין מהתשובה של הרב שהפסד הבגד הוא לא שיקול להתיר בתשעת הימים? תודה גדולה לכם!!

  2. לא אמרתי כזאת: לנקות כתם ספציפי בחול המועד בלי לכבס את כולו, הגר"מ פיינשטין התיר ובבאר משה אסר, ויש מקום להקל. גם בתשעת הימים לנקות כתם ספציפי כך הורו הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב [אמנם באבני ישפה סי' קפב החמיר]. השואל שאל אם אפשר לחסוך זמן ובמקום לשפשף את הכתם לשים את הבגד במכונה ולכבס כולו, וזה אסרנו.