קניית נעליים בשלושת השבועות ובתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לקנות נעליים חדשות בתשעת הימים כשהנעליים הקודמות הרוסות ולא נוחות ?

תשובה:

שלום וברכה

בתשעת הימים נמנעים מכל קנייה חשובה, אף שלא מברכים שהחיינו על נעליים, וכיון שיש לנו עוד שבוע שלם עד תשעת הימים תזדרז ותקנה בימים אלו [בשלושת השבועות עד ראש חודש אב מותר לקנות דברים שלא מברכים עליהם שהחיינו ללא חשש]. אדם שנקרעה נעלו בתשעת הימים והוא זקוק לנעל חדשה באופן חיוני, ודאי רשאי לקנות.

שבת שלום ושנזכה לגאולה שלמה.