דיאטה כן או לא?

שאלה:

מי שעושה דיאטה העם הוא עובר על הלאו "ונשמרתם לנפשותכם" או להיפך הוא מקיים את הפסוק: "ונשמרתם לנפשותכם"?
בנוסף האם שתיית משקה מוגז ממותק או חטיף שאינו בריאותי פשוטו כמשמעו מהווה מעשה פגום?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אדם עושה דיאטה נכונה, תוך שמירה על עאיזון ונתינת אבות המזון לגוף וכו', כפי שיש היום מסלולים שונים של דיאטה על ידי גורמי רפואה דיאטנים אנשי מקצוע, הוא בודאי מקיים בזה את מצות שמירת גופו. הרמב"ם עצמו בהל' דעות בעצם ניתן לנו דיאטה מאוד מפורטת, והוא קבע אותה בתוך ספר הלכותיו!

חטיפים ומשקאות מתוקים אינם בריאים, אבל עיקר נזקם הוא באופן מצטבר, לכן אין לומר על אדם שצורך אותם מפעם לפעם שהוא עובר על חטא, כיון שלא יהיה ניכר בו כל נזק, אבל כמובן מי שמפריז בזה, חוטא לחובתו לשמור על גופו, ואצל כל אדם לפי מצבו הרפואי משתנה חומרת ונחיצות ודחיפות החובה הנ"ל.

שיהיו לכולנו חיים בריאים שמחים ויפים.