לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שכחה לגלח בהכנה לטבילה

שאלה:

אשה שסתם ככה לפעמים מקפידה לגלח שיער הגוף ולפעמים לא חזרה מהמקווה ולפני התשמיש בעלה שם לב שיש איזור קטן ברגל שהיא לא שמה לב ולא גילחה שם.ולא נתן דעתו באותו הרגע וקיים את המצווה. ועכשיו חושש אולי עבר על איסור משום חציצה.מה הדין בזה?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא לא מקפידה תמיד וגם עכשיו אין לה הקפדה מיוחדת ללכת לגלח את אותו מקום, זה לא נחשב שהיא מקפידה. כלומר אין כזה דבר לפעמים מקפידה, רק אם יש מצב שבו היא מקפידה תמיד. נגיד אשה שלא הולך לשמחות באופן מסויים. או כאשר זה גדל בשיעור מסויים היא מקפידה להסיר וזה הגיע לשיעור זה, אבל כאשר היא עושה לפעמים ולא מקפידה לעשות זאת תמיד, זה נחשב שאינה מקפידה.