שימוש בחשמל של חברת החשמל ביום חול

שאלה:

שלום , למי שמשתמש בחשמל מהדרין בשבת האם יש עניין גם בחול לעשות כן ? חשמל ע"י מצברים וכו

תשובה:

אין ענין. במיוחד שזה קשה מאוד… למעשה השימוש שלך בחברת החשמל זה לא מסייע ביד עוברי עבירה בכל מקרה, כיון שחברת החשמל תהיה קיימת אפילו אם לא תהיה רוחית, והיא גם מאוד רווחית בלעדיך, ואתה לא מסייע להם כלום בצריכת החשמל. כל הנושא הוא רק בשבת עצמה, משום חילול ה' ומשום הנאה ממעשה שבת.

שבת שלום.