איבוק כלב בשבת

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לאבק כלב באבקה נגד מזיקים (פרעושים וקרציות) בשבת?..
(מה שיביא למותם במוקדם או במאוחר). רוב תודות וגוט שבס.

תשובה:

שלום וברכה

נשמע שיש בענין זה נטילת נשמה והדבר אסור בשבת, כמו כן אינני בקי בדיוק כיצד זה נעשה, אבל נשמע שמתעסקים כאן הרבה ען השיער שלו ובאופן חזק, יתכן שזה גורם באופן ודאי לנשירת שערות שגם זה אסור בשבת. לכן תעשה זאת לפני שבת ומיד לאחריה וזה יספיק בעזרת ה'.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה.
    אדייק: כלב שנמצא רוב הזמן בחוץ (לעיתים נכנס הבית ועמו הפשפשים- מטרד). למעשה זוהי הדברה. כשהוא בחוץ-בדשא אני בוזקת עליו אבקה, ועם כפפות אכן מכניסה קלות אל תוך הפרווה (נראה כי אין נשירה) וכן מפזרת אבקה בשטח. (המזיקים מתים תוך כמה שעות עד ימים). כיוון שהוא גם נכנס לבית החומר שאיתו הורג בתוך הבית. (לגבי נטילת נשמה: אותו דבר ניתן לומר על מנורות שהורגות יתושים, קולר ששמים על צוואר בע"ח ועוד. או כיוון שזה נעשה מבעוד מועד אין עם זה בעיה? כי גם אני לא נטלתי ממש במו ידיי, אלא בעקיפין, ואלו מזיקין והמצב היה כבר בלתי נסבל).