אדים חלביים על סיר עוף רותח

שאלה:

הכנו פיצה בתנור (העליון) וכשפתחנו עלו מלא אדים שנגעו בסיר חם כשבתוכו עוף (האש מתחתיו הייתה מכובה אבל הסיר היה רותח מהבישול עדיין),
מה דין הסיר והאוכל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם היו אדים בכמות רבה והם היו בחום שהיד סולדת בו כאשר פגעו בסיר העוף החם, יש כאן בהחלט בעיה ולכאורה העוף נאסר והסיר צריך הכשרה כיון שאין פי שישים כנגד החלב שבתנור. אבל צריך לדעת האם אכן התנאים הנ"ל היו קיימים.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות בשר בחלב סימן צב סעיף ח

מחבת של חלב שנתנו בכירה תחת קדירה של בשר, הזיעה עולה ונבלע בקדירה, ואוסרתה. הגה: אם היה חלב במחבת, בעינן ס' בתבשיל שבקדירה נגד החלב שבמחבת. וכל זה מיירי שהמחבת מגולה והזיעה עולה מן המאכל עצמו לקדירה שעליה (ארוך), וגם מיירי שהוא בקרוב כל כך שהיד סולדת בזיעה במקום שנוגע בקדירה. אבל אם אין היד סולדת בזיעה, הכל שרי. ולכן תולין בשר לייבש על קדירות של חלב, ולא חיישינן לזיעה שעולה (פסקי מהרא"י סימן ק"ג). וכן אם המחבת מכוסה, הכל שרי מידי דהוי אשתי קדירות נוגעות זו בזו דאין אוסרין זו את זו בנגיעה, כל שכן בזיעה. (מרדכי פרק כ"ה) מיהו לכתחלה יש ליזהר בכל זה (הגהות ש"ד).