שם שני לבת

שאלה:

אנחנו בעז"ה רוצים לתת שם לביתנו שנולדה בשעה טובה.
רציתי בבקשה לשאול 2 שאלות.
1. אימי היתה אישה צדיקה שנפטרה בגיל צעיר ממחלת הסרטן.
חשבנו לקרוא את השם השני על שמה(אביגיל).
הבנתי שיש בעיה לקרוא בשם ראשון? או שזה גם לא בעיה? ומה עם שם שני? אשמח לפירוט בנושא.

2. השם הראשון חשבנו אילה או יעל. נשמח לשמוע ביחס לשם הזה. והאם הוא מסתדר טוב עם שם שני- אביגיל.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. ככל שמשתמשים מפעם לפעם גם בשם השני, אין בעיה שהשם הראשון יהיה על שם האמא.

2. השמות הללו מצויינים והולכים מצויין עם השם אביגיל.

בשורות טובות ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    אשמח להתייחסות גם בקשר לשאלה שאימי ע"ה אביגיל שהיתה צדיקה אך נפטרה בגיל צעיר אם זו בעיה לקרוא בשם שלה כשם שני.. (או ראשון אבל הכוונה שלנו יותר לשם שני)