אלוקים אחרים או א-לוהים אחרים?

שאלה:

העברתי שיעור תורה. ובשיעור הקראתי מעלון מסויים והיה כתוב: "שברו את האלוקים שלהם" וכך גם הקראתי. ואז מישהו העיר לי שזה אסור. וצריך לומר: "האלוהים אחרים שלהם" וטען שאסור אפילו לומר: "האלוקים אחרים שלהם" זאת אומרת שגם אסור לכנות "אלוקים" וגם צריך להוסיף "אחרים" אלא יש לומר: "אלוהים אחרים". זה נכון? מה הדין לעניין זה? אשמח למקורות.

תשובה:

אינני חושב שזה אסור, אבל אכן אין כל טעם לומר על אלוהים אחרים לשון כבוד – אלוקים… ככל שמדובר בעבודה זרה אומרים אלוהים אחרים.

שנזכה לגאולה שלמה.