עבודת מלצרות בשבת

שאלה:

התבקשתי לעבוד במסעדה בשבת. באה קבוצת תיירים לעבור השבת בעיר. האם יש דרך שהם יכולים להעסיק אותי רק לשבת ולשלם לי?

תשובה:

שלום רב

אפשר רק על ידי הבלעת שכר, דהיינו אם תעבוד גם מעט לפני כניסת שבת או ביציאתה, ובתנאי שהשכר לא לפי שעות אלא לפי שכר גלובלי, כלומר ניתן לומר ששכר השבת כלול בשכר החול שישי ומוצ"ש. תקבע איתם רחיצת כלים במוצ"ש או סידור השולחנות ביום שישי.

מקורות:

סי’ שו ס”ד ובמשנה ברורה ס”ק יח.