חופשה בשלושת השבועות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לצאת לחופשה משפחתית בשלושת השבועות? אנחנו ספרדים ורצינו לדעת מה ההלכה.
מאיזה תאריך עד מתי מותר?

תשובה:

שלום רב

אין בכך איסור, באופן כללי ודאי הימים האלו מיועדים לאבלות החורבן ולא לבילויים, אבל בשעת הצורך יש להקל עד ראש חודש אב. לאחר ראש חודש אב שהם ימי אבל וצער מעיקר דין הגמרא ודאי יש להמנע, הם אינם ימים המיועדים לטיולים ובילויים כלל ובזה אין להקל, זאת מלבד ההגבלות ההלכתיות שיש בימים אלו ברחיצה ועוד [לאשכנזים מראש חודש ולספרדים משבוע שחל בו תשעה באב], ראה עוד כאן בהרחבה.