בדיקות דם לפוריות בתשעה באב בבוקר

שאלה:

1. לצערי לא חשבתי שיש בעיה והלכתי לבדיקות דם לפוריות (יש לנו כבר כמה ילדים) האם הייתי צריכה לחכות חודש נוסף ולהימנע מהבדיקות ב9 באב?
2. טעיתי בשעת יציאת הצום והוצאתי את הצום ב 19:59 במקום ב 20:08
אם אפשר לדעת האם עברתי על דרבנן/דאורייתא ואיך אפשר לעשות תשובה על כל אחד מאלה
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. נכון הדבר שבתשעה באב לא מסיחים דעת מאבלות, ומה שאינו דחוף לא עושים, אבל למפרע אין כאן איסור ממש.

2. מעיקר הדין הצום אתמול נגמר בירושלים לפחות ב19:58. לפי שקיעה ב19:44. נכון שאנחנו נוהגים להמתין לפי חישובים אחרים בצאת הכוכבים, אבל למפרע אין להתייחס לזה כאיסור, אינני יודע היכן אתם גרים אבל בדיעבד מי ששבר את הצום 13.5 דקות לאחר השקיעה לא עבר באיסור.

שבת שלום ומבורך.