קרובים בסעודת ברית בתשעת הימים

שאלה:

בס"ד
במשנ"ב כתב שבתשעת הימים אפשר להזמין לסעודת הברית מלבד מנין מצומצם גם את הקרובים הפסולים לעדות, האם זה גם אלו שהם קרובים של התינוק ולא של האבא?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שבענין זה "זיל בתר טעמא"… הרי ברית המילה אינה סניף מדיני העדות וגדריה, אלא הרעיון הוא לצמצם את המוזמנים לאותם הקרובים ביותר, ולא כבשאר ימות השנה. לכן פשיטא שאין זה כלל גמור, וקרובי התינוק ודאי בכלל. וליבי אומר לי שאם מדובר במשפחה ירושלמית שורשית, שיש 300 בני דודים מדרגה ראשונה הפסולים לעדות, אסור לכולם לבוא לברית… אלא אותם הקרובים מבחינה נפשית ובקשרי ידידות מתמדת בלבד הם שיבואו.

שירבו שמחות ונזכה לגאולה שלמה.