מטבח שיש בו כיור אחד

שאלה:

היי כבוד הרב.
יש לי בעיה קטנה המטבח בבית שלי יש רק כיור אחד
אך לצערי לא הקפדנו בכלל הכללים, אומנם כן שמרנו בשר וחלב( שטפנו כל אחד לחוד ) אבל לא שמנו משטח על הכיור ולא שטפנו במים רותחים את הכיור כל שטיפה
הבנתי שהמטבח לא נקרא כשר

אפשא להכשיר אותו? או שצריך לקנות כלים חדשים ?

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד אתם לא רוחצים את הכלים במים רותחים, הם כשרים בכל מקרה. הגם שיש לדאוג לנקיון הכיור [לא צריך לרחוץ במים רותחים אבל לדאוג שיהיה נקי לגמרי, אבל הם לא נאסרו]. לכן אם לא רחצתם את הכלים במים רותחים זה ודאי בסדר בדיעבד. אם רחצתם במים רותחים, אבל עדיין אתה לא בטוח שאכן היו ממש שאריות בשר בכיור כשרחצת חלבי או להיפך, גם יש להקל לאחר 24 שעות שלא צריך הכשרה. מעתה תיקנו משטח וגם תקפידו על נקיון הכיור. והכי חשוב, תקפידו אף פעם לא לרחוץ במים רותחים ולא לשפוך משהו רותח לכיור כשיש שם כלים.