חיוב נישואין בגיל מבוגר

שאלה:

בס"ד
שלום ומבורך.
האם אדם מבוגר מעל גיל 45 שלא זכה להתחתן בצעירותו.
האם מעיקר הדין מחויב להתחתן/ לקדש עם אישה שכבר לא יכלה להוליד?
האם יש צורך לספר מלכתחילה בפגישות על נושאים כמו למשל בעיות זיקפה וכו…. ( בכל אופן האדם כבר לא בן 18) או שמותר להסתיר את הפרטים האלה מהמשודכת… בטענה שהיא צריכה להכיר בכך מראש ( שהבחור לא יורה כחץ). שאלה נוספת… להתחתן זה לחיות בייחד ולהכיל אחד את השני… האם מותר להתגרש במקרה שאין חיבור מיני / כלומר חוסר הצלחה להשיג תשמיש … שמעתי שזוג מתגרש בישראל "המזבח מזיל דמעות" האם הדבר נכון? או רק במקרה שמתגרשים שלא לצורך…
להתייחסותך.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אדם בריא בן 45 יש לו את כל היכולת לטפל בעצמו, יש היום הרבה כלים, ולהגיע לחיי אישות יפים ולילודה טובה.

ברור שלא מדברים על נושאים כאלו בפגישות שידוכין, יש לשמור על הצניעות, אתם הרי עדיין זרים, פגישות שידוכין אינן הצהרת כוונות והפגנת יכולות מסוג זה, אלא רק בחינה האם יש נשיאת חן הדדית, יראת שמים, ויש רצון לעשות את החיים יחד.

בהצלחה