סימון כשר ערב פסח

שאלה:

מועדים לשמחה. בשביל מה גופי הכשרות כותבים על המוצרים שזה כשר לערב פסח, אם כבר כתוב שזה כשר לפסח עצמו? הלא כל שכן שכשר לערב פסח?
תודה

תשובה:

לא כתוב כשר לערב פסח, כתוב כשר ערב פסח, וזה בדוקא על מוצרי חלב, רוצים לציין שזה נארז כבר בערב פסח כדי שתדע שגם אם חלילה כן התערב ממשהו הוא כבר התבטל לפני החג, בשונה ממוצרי חלב שיוצרו בפסח עצמו, שאז אם התערב משהו הוא אינו בטל, כי חמץ בפסח אסור אפילו במשהו. לכן בכל הכשרויות המהודרות לא ימכרו מייצור פסח עצמו.