שכחתי למכור חמץ

שאלה:

אדם ששכח למכור חמץ ונזכר בחג.
1- מה ניתן לעשות עם חמץ גמור שישנו ? האם ניתן לפוררו, לשפוך עליו אקונומיקה וכד ולהשליכו לפח אשפה העירוני ? או שחייב דווקא ביעור באש ? (בימינו הדבר קשה במקומות צפופים בדירות)
2- מה עוד צריך ביעור ?
מסטיקים וסוכריות המכילים סורביטול ? , ממרחים (חרדל, אוכמניות) המכילים מייצבים ? אבקת סוכר המכילה עמילן תירס ? תבלינים (כמון, פפריקה, זעתר, כמון וכד)
תודה !

תשובה:

יכול לבער באקונומיקה ולשירותים.

ממתיקי סורביטול ואספרטיים יש בהם חשש חמץ והייתי מבער.

עמילן תירס לא צריך לבער אבל אם כתוב סתם עמילן יש לחשוש שהוא מחיטה.

מועדים לשמחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התגובה המהירה.
    1- האם ניתן להשליך לפח ברשות הרבים לאחר פירור החמץ וביטול באקונמיקה ? אני מעדיף לא להשליך לשירותים. ביטלנו את החמץ אם זה מוסיף פרטים.

    גבי המוצרים שאני מתלבט לגביהם :
    2- לגבי ממרח החרדל רכיבים : מים, חומץ, זרעי חרדל (18.2%), סוכר, מלח, חומרי טעם וריח, מייצבים (E415, E412) , צבע מאכל (קרמל).
    3- ממרח אוכמניות מכיל : אוכמניות 50 % סוכר לבן, מים, עמילן מעובד למאכל E1442, חומר משמר E202, חומרי טעם וריח, מייצב (קסנטן גאם E415)
    4- סוכריות מכילות : סוכר, סירופ גלוקוז, שומן צמחי מוקשה, חומרי הלחה: סורביטול וגליצרול, מסמיך : גומי ארביק, מתחלבחם :E471 ולציטין, חומרי טעם וריח : דובדבן, ענבים, תפוז, לימון, מווסתי חומציות : חומצת לימון ומלח.
    5- לגבי המסטיקים : ממתיקים (קסיליטול, סורביטול, אספרטיים, מניטול, אססולפאם K), בסיסי גומי, חומר מסמיך (E414) חומר הלחה (E422) חומר טעם וריח חומר מסמיך (E341) מתחלב (לציטין סויה) מווסת חומציות (E500) חומר הזגה (E903) מעכב חמצון (ביוטילייטג הידרוקסיאניסול) צבע מאכל (E133)
    6- סתם תבלינים אני מבין שאין בעיה (כמובן לא לפסח)
    תודה !

  2. 1. לא! הפקר לא מועיל בתוך הפסח, חובה לבער. אבל למה אתה מחכה? כל רגע זה איסור!
    2. אינני יודע מה זה מייצבים.
    3. עמילן יכול להיות חמץ גמור.
    4. סורביטול וחומצת לימון עשויים להיות חמץ גמור.
    5. כנ"ל.
    6. נכון.