כיבוס בחול המועד כשיש כתמים שלא ירדו אחר כך

שאלה:

שלום,
שאלה שמאד מציקה לי ולאשתי. יש לנו בלי ע"ה כמה ילדים בבית וכולם מתחת לגיל 10 ומלכלכים תדיר את הבגדים.

יש להם כעקרון מספיק בגדים לכל חול המועד כך שאין לנו התר כיבוס של בגדי קטנים, אבל רוב הפעמים מדובר בכתמים שאם לא ננקה אותם למשך שבוע שלם הכתם לא יירד ואז זה כעין דבר האבד ו"מותר להשרותו במים", כך כתוב בשש"כ בהלכות חול המועד ועוד מקומות, משמע שמותר להשרות אבל לא לכבס במכונה.

הבעיה היא ששרייה לבד לא עוזרת לכתמי שמן וכדומה וצריך לשפשף, ואנחנו מוצאים את עצמנו כל ערב במהלך חול המועד עם ערימה של כמה בגדים שצריך לשבת ולשפשף אחד אחד, וכרגע אשתי בהריון מתקדם ב"ה וזה נופל עלי.

האם אין כלל היתר לכבס במכונה בכהאי גוונא? זה כל כך מקשה.

תשובה:

אין לכבס את כל הבגד. אבל נראה לי שאתם קצת מגזימים 99% מהכתמים יורדים במכונה עם תכשירים טובים, יש אוקסיג'ן ועוד סוגים, לא כל כתם של ילד צריך לנקות לפני הכיבוס…

מועדים לשמחה