כיסוי ראש לאשה לא דתיה

שאלה:

האם אישה נשואה שהיא אינה דתיה אמורה לשים מטפחת ראש בשנת אבל או עד השלושים יום אבל?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן טעות נפוצה שאף פעם לא הבנתי אותה… שאלתך יוצאת מנקודת הנחה כביכול יש שני מסלולים ביהדות, יש הלכות לדתיים והלכות לשאינם דתיים, כלומר כל אחד במסלול שלו, לגיטימי מצד אלוקים להיות לא דתי, כי מה לעשות "אני לא דתיה"… ולכן את מבינה שאשה דתיה צריכה לכסות ראש תמיד אבל אשה לא דתיה – רק כשהיא באבל… זה כמובן טעות גמורה! כולנו יהודים אותו דבר! ואלוקים והתורה שהוא נתן מחייבים את כולם בשווה, וכולנו זכאים להיות בנים ובנות לבורא עולם! לכן גם את, כן את! אשה יהודיה בת של מלך! וחייבת תמיד בכיסוי הראש כמו כל הנשים היהודיות הנשואות בכל ה3500 שנה האחרונות.

חיזקי ואימצי בדרך ישראל סבא!

חג שמח ובשורות טובות.