כשרות תרופות שאינם בסל לכל השנה

שאלה:

ראיתי שתרופות בסל הבריאות יש פיקוח של הרבנות הראשית. בתרופות שאינם בסל אין שום פיקוח. האם זה אומר שכל כדור שצורכים לכאב ראש או לצרבת וכד' כדאי וראוי לברר האם אין בו בעיות כשרות.
והאם במידה ויש לו טעם [מצוי בכדורי מציצה לגרון וכד'] חייבים לברר הכשר?
גם בתרופות שבסל, ראיתי בשם ראש מחלקת תעשיה ברבנות שבעצם אין שום השגחה. אלא המדיניות של הרבנות כי תרופות שצריכות מרשם נקודת ההנחה שמי שלוקח אותו מוגדר כחולה ולכן מקילים בו בתרופות.
אולם במציאות ממש לא תמיד זה כך, ויש תרופות מרשם כמו כדורי שינה ועוד שלא בהכרח לוקחים אותם בחולי. וגם לחולה לא תמיד ברור שמקילים ביחוד אם יש טעם או חולי קל.

מה למעשה?

תשובה:

ועדות הכשרות השונות מוציאות כל שנה חוברת של רשימת התרופות המאושרות לפסח, וניתן לבדוק שם, לי יש חוברת של קופ"ח כללית, תשלח לי את שם התרופה ואבדוק עבורך. כדור שיש בו טעם בלי ספק חייב כשרות של ממש לפסח.