לימוד תלמוד ירושלמי

שאלה:

שלום הרב,
אני אברך ומעולם לא למדתי ירושלמי מאוד מעניין אותי לפני שאלמד מסכת ממנו לראות סוגיה שהרב מכיר ויש לה מקבילה כמעט זהה אך שונה בבלי. לא משנה מה הנושא… ככה אני מאמין שאצליח טיפה לחדד את ההבדלים.
אשמח לסוגיה אחת או שתים תודה רבה

תשובה:

התלמוד הירושלמי מבוסס גם הוא על אותם משניות שעליהן מבוסס הבבלי, לכן עצתי שתיקח לך מסכת או פרק שאתה שולט בו היטב בבלי או שלמדת אותו לאחרונה, וכך תוכל ללמוד אותו גם בירושלמי ולקיים את רצונך הטהור והמיוחד בצורה מיטבית.

בהצלחה רבה מאוד.