קביעת עיתים ללימוד תורה

שאלה:

שלום הרב,
אם ברוך השם כרגע אני לומד בן היתר כל יום סוגיה יומית ןספר החינוך.
את רובם של הדברים אני לומד בחברותא או יותר
וישנם ימים שהחברותא לא יכול או שהרב מעביר השיעור לא יכול.
מבחינת הדין ישנה חובה באותם ימים ללמוד את אותו דף/מצווה/סוגיה או שעדיף לחכות ליום למחרת וללמוד עם כולם?(השאלה בעיקר כאשר אני מגיע לשעה מאוחרת ועדיין לא הספקתי ללמוד אחד מן הדברים, ואז ישנה שאלה אם ללמוד מהר/מעיפות וללכת לישון יותר מאוחר או שמא אין זה בכלל נדר ועדיף כבר ללמוד עם החברותא/הקבוצה).
אשמח שהרב יעזור לי.
תודה רבה הרב

תשובה:

שלום וברכה ידידי היקר,

חובה על כל יהודי ללמוד כל יום ולקבוע עיתים לתורה. לגבי הלימוד הספציפי הזה, כיון שאתה רגיל ללומדו בשיעור מסויים אתה יכול ללמוד רק באותו שיעור, ובשאר ימים ללמוד משהו אחר, אולי פרשת שבוע, הלכות וכו', לא חייב דוקא את זה.

תמשיך להצליח בשמחה ובאהבה, לקדש שם שמים בכל הליכותיך ולגדול בתורה וביראת שמים טהורה!