חלות וכשרות

שאלה:

שלום הרב,
1. בשבת ישנו ענין לברך על שתי חלות/לחמניות שלמות, כאשר שלושה חלות נאפו יחד והם התחברו וניתן להפרידם על ידי הידיים זה חשב שהם חתוכות?
2. אם החלות חוממו אצל שכנים דתיים בעלי תנור פירוליטי והשכנים אמרו שבנור נאפה ב24 אחרונות בשר, אפשר לסמוך עליהם ולאכול את החלות?(באופן כללי).
3. אם על כשרות של אוכל מוכן לשבת כתוב כשרות מקומית אבל בשר חלק(אמרו בין יוסף) עוף מהדרין (אמרו ירושלים) (וירקות אמרו חסלט), אפשר לסמוך על המוכרים(שאמרו את כל מ שבסוגרים, מה שלא כתוב בסוגרים כתוב על השקית היכן שהכשרות).
סליחה על השאלה הארוכה.
שבת שלום ומבורך לכל הרבנים.

תשובה:

שלום וברכה

מתנצל שראינו את השאלה רק במוצאי שבת.

1. כאשר ניכר שבעצם זה שלם ורק בתנור התחבר כפי שמצוי, זה נחשב שלם לענין לחם משנה.

2. אפשר.

3. אם המוכרים אנשים חרדים, אפשר לסמוך…

שבוע מבורך.