נאמנות בכשרות

שאלה:

הזמנתי אוכל מאשה שמשווקת אוכל לציבור הרחב. מדובר באשה דתייה שמוחזקת כנאמנת בכשרות שגרה בקהילה דתית בעירה ואת האוכל היא משווקת בעיקר לקהילה ולתושבי העיר. את האוכל היא מכינה בעצמה בביתה. אין לה תעודת כשרות וכבר הזמנתי ממנה אוכל. האם בדיעבד אפשר לאכול ממנו?

תשובה:

שלום וברכה

אי אפשר לומר שאסור לאכול, כי היא הרי לפי דבריך יראת שמים ונאמנת על הכשרות, אבל להבא אל תזמין אצלה. יש הבדל גדול בין להתארח אצל אדם פרטי, לבין אדם שעושה אוכל בכמות גדולה ולצורך מכירה, ויש לו מטרות רווח, שאז מצוי יותר מכשולים, וגם כל טעות עלולה לגרום הפסד כספי ניכר, ואדם מורה היתר לעצמו… כמו כן הפעלת מטבח גדול זה דבר שמצריך הרבה קיצורי דרך שיוצרים הרבה שאלות הלכתיות שצריך להיות בקי בהם. הכי טוב לקנות ממקום שמפוקח כהלכה על ידי יודעי ומביני דבר.