אישות

שאלה:

תוכן השאלה :האם מותר לבעל לסרב לגעת באשתו, כמו חיבוק ונישוק (בזמן שהיא טהורה כמובן ) , לא דווקא בזמן קיום המצווה. וגם כן בזמן המצווה או בזמן הריצוי שלפני. (כשהסירוב מצער אותה מאד)
אשמח שתציינו מקורות לענין

תשובה:

חלילה וחס, אדם שעושה זאת עובר באיסור תורה של עונתה לא יגרע! ידוע בענין זה מכתבו החריף של מרן בעל הקהילות יעקב. אין כאן נושא של מקורות זה פשוט וברור ויש להפנות את הבעל הדרכת חתנים, שילמד בצורה מסודרת כיצד מוטל עליו לקיים את מצות עונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. להדגיש כוונת המשיב רק לחלק השני של השאלה (בזמן המצוה ולפני).

    שלא בזמן קיום המצוה אין כל איסור. ולהיפך יש שמעשה זה ממש אסור להם.