קריאת שם

שאלה:

המשפחה בתוך שנה לאבלות וסוכם בין בני המשפחה בהסכם שמי שיקרא בשם הנפטר בשנה ראשונה יקבל מהכסף שהשאיר הנפטר בירושה את תשלום הברית והנה היום אומרים אני מוכן לקרוא על שם הנפטר בתנאי שאקבל 12000 שקל האם במקרה כזה יש תועלת לנפטר שאין מכונים על שם הנפטר אלה על שם הכסף בתודה מראש
והנה נולד בן

תשובה:

אינני יודע מה בדיוק התועלת יש לנפטר בזה שקוראים בשמו, מעבר לכבוד שנותנים, וסתם הזכרון המשפחתי, אבל מה שלא יהיה, אין נזק בכך שלוקחים כסף, זה עדיין אותו דבר כמו אם עושים זאת בחינם.

מזל טוב.