הקמת מצבה בחודש ניסן

שאלה:

היארצייט הראשון של מו"ח ז"ל ביום י"א ניסן שאלתנו האם מותר להקים מצבה בחודש ניסן (חלק מהמשפחה גרים בחו"ל וקשה להם לבוא לפני ניסן)
אודה לכבוד הרב עם יוסיף מקורות

תשובה:

שלום וברכה

מנהג ארץ ישראל לבני אשכנז שעולים לקברים בחודש ניסן, מנהג רבים מיהודי צפון אפריקה להמנע מכך, והיו גם קהילות בחו"ל שנמנעו מכך, אבל אם אין לכם בזה מנהג ידוע, ובפרט שיש לכם קושי לעשות זאת קודם, בהחלט אין מקום להמנע מכך, ואפשר לעלות בתאריך המיועד, כמובן בנושא של הספדים יש לזכור שזה חודש ניסן…

מקורות:

ראה שו"ת מלמד להועיל יו"ד סי' קמד שכך נהגו גם במקומו שלא לעלות בחודש ניסן לקברים, אולם בגשר החיים כתב שעולים לקבר בחודש ניסן וכך הוא המנהג הרווח.

שלום וברכה

מנהג ארץ ישראל לבני אשכנז שעולים לקברים בחודש ניסן, מנהג רבים מיהודי צפון אפריקה להמנע מכך, והיו גם קהילות בחו"ל שנמנעו מכך, אבל אם אין לכם בזה מנהג ידוע, ובפרט שיש לכם קושי לעשות זאת קודם, בהחלט אין מקום להמנע מכך, ואפשר לעלות בתאריך המיועד, כמובן בנושא של הספדים יש לזכור שזה חודש ניסן…

מקורות:

ראה שו"ת מלמד להועיל יו"ד סי' קמד שכך נהגו גם במקומו שלא לעלות בחודש ניסן לקברים, אולם בגשר החיים כתב שעולים לקבר בחודש ניסן וכך הוא המנהג הרווח.