הטמנה בשבת

שאלה:

שלום הרב האם מותר לעטוף סיר חמין בנילון נצמד המונח על פלטה בערב שבת כדי שהחום ישמר בתוך הסיר?

תשובה:

ככל שזה אכן שומר על החום זה כמובן אסור משום הטמנה [זה גם נראה לי מסוכן, הניילון ימס…]. לגבי הטמנה במקצת, כלומר הנחת מגבת על הסיר מלמעלה כאשר רק חלק מהסיר מכוסה בה, יש מנהגים חלוקים, בני אשכנז מקילים בכך ובני ספרד מחמירים, ובאור לציון ח"ב פרק יז כתב, שאף שנהגו הספרדים בזה כהכרעת הרמ"א שהטמנה במקצת מותרת, אין להקל בכך אלא בערב שבת. רבים מהספרדים קיבלו בזה את הוראת מרן השו"ע שלא להתיר הטמנה במקצת גם לא בערב שבת, וכמדומה שכן דעת הגר"ע יוסף.